Aankoopmakelaar

Wanneer u een huis op het oog hebt en wellicht wilt aankopen, kan het wenselijk zijn een aankoopmakelaar in te schakelen. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat een aankoopmakelaar veel geld kost; een aankoopmakelaar kan juist veel geld opleveren.
Hier volgen enkele voordelen van een makelaar;


Wat een aankoopmakelaar voor u kan doen:
Het aankopen van een nieuwe woning is een tijdrovend en prijzig proces. Het gehele proces kan wel maanden in beslag nemen, zeker wanneer u zelf alles uit moet zoeken. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan u dan een hoop geld en tijd schelen. Daarnaast zijn er veel financiële, juridische en bouwkundige risico's verbonden aan het kopen van een woning. Een aankoopmakelaar kan u in deze fases begeleiden.


Bezichtiging

Wanneer u een woning op het oog hebt, gaat de aankoopmakelaar met u mee om de woning kritisch te inspecteren. Alle eigenschappen van de woning worden in kaart gebracht en er wordt onderzoek gedaan naar omgevingsfactoren.

Onderhandelingen

Wanneer u na deze bezichtigingen nog steeds enthousiast bent over de woning kunnen de onderhandelingen beginnen. De onderhandelingsstrategie wordt met u besproken en de aankoopmakelaar gaat voor u aan de slag. U wordt op de hoogte gehouden van elke voortgang en er wordt niets besloten zonder uw toestemming.


Overdracht

Wanneer we tevreden zijn met de overeengekomen prijs kan het juridische en financiële deel beginnen. Er wordt een voorlopige koopakte opgesteld door de verkopende partij, die wij grondig controleren. Onevenredig nadeel wordt zoveel mogelijk weggefilterd en alle voorwaarden nemen we met u door.

Vervolgens bezichtigen we nogmaals de woning om te controleren of u de woning koopt in afgesproken staat en gaan dan naar de notaris.


Tarief

Het tarief voor aankoopbegeleiding door onze NVM-aankoopmakelaar is geen percentage van de aankoopprijs, maar een vast bedrag ongeacht de aankoopprijs van de woning. Voor het vaste bedrag van € 2.750,- excl. btw kunt u onze NVM-aankoopmakelaar inschakelen voor een aankoop-opdracht.


Contact

Wanneer u onderstaand formulier invult, neemt een aankoopmakelaar contact met u op. Dit is geheel vrijblijvend; u kunt na dit gesprek er alsnog voor kiezen wel of niet met de aankoopmakelaar in zee te gaan.